آثار - آسایشگاه جانبازان

  • خانه
  • آثار آسایشگاه جانبازان

یافتن 6 اثر آسایشگاه جانبازان

 
جانباز ایرانی - سرباز یونانی
جانباز ایرانی - سرباز یونانی (1388)

در این مستند تعدادی از جانبازان جنگ تحمیلی گلایه‌های خویش را مطرح می‌کنند‌. تصاویر وضعیت نابهنجار و عوارض روحی و جسمی که گریبانگیر آنهاست به‌صورت موازی با تصاویری از مراسم رژه روزانه در مقابل نماد سربازان یونانی به نمایش در می‌آید .

مدت زمان :33 دقیقه

کارگردان : مهرداد گودرز پور

ترانه اندوهگین کوهستان
ترانه اندوهگین کوهستان (1386)

این فیلم در آسایشگاه اعصاب و روان مرکز اردبیل ساخته شده‌است و با بیمارانی که در جنگ تحمیلی دچار موج گرفتگی شده‌اند صحبت می‌کند‌. بیان آرزوها و خواسته‌ها و علاقه‌مندی آنها نسبت به خانواده و واقعه طلاق وجه‌ی آنها را درد آورتر می‌کند.

مدت زمان :29 دقیقه

کارگردان : ، حامد خسروی

من به راحتی خدا را بوس می‌کنم
من به راحتی خدا را بوس می‌کنم (1385)

از خلال گفتگو و مشاهده زندگی چند نفر از جانبازان 8 سال دفاع مقدس‌، مشکلات روزمره آنان را واکاوی می‌کند‌، اختلاف نسل‌ها‌، فداکاری همسران جانبازان‌، مشکلات مربوط به زندگی مشترک با یک جانباز و تنها ماندن برخی از آنان از جمله مسائلی است که در این مستند به آن پرداخته می‌شود‌.

مدت زمان :44 دقیقه

کارگردان : ، سعید صادقی

تصویر یک زندگی
تصویر یک زندگی (1385)

فیلم با تصاویری از یک جاده سرسبز آغاز می‌شود و تعدادی مرد با لباس‌های یک شکل که بیماران روانی هستند از یک مینی‌بوس پیاده می‌شوند‌. سپس آسایشگاه و نقاشی کردن یک مرد را به همراه حرف‌های او درباره بیماری‌اش (اسکیزوفرنی)که ریشه‌اش در دوران جنگ است می‌بینیم‌. او هر از گاهی صداهایی می‌شنود که بر خلاف میلش او را ترغیب می‌کنند تا کارهایی انجام دهد که نباید. صحبت‌های مادرش را درباره رفتار او می‌شنویم و اینکه او نوجوان با هوش و نابغه‌ای بوده ولی پس از برگشتن از سربازی دچار مشکل روانی شده است‌. نهایتاً او از علاقه‌اش به نقاشی و اینکه می‌خواهد از این راه امرار معاش کند‌ می‌گوید‌. و در پایان نیایشی از زبان او در یک فضای متفاوت (‌غاری با شمع‌های روشن‌) می‌بینیم.

مدت زمان :15 دقیقه

کارگردان : ، کاوه بهرامی مقدم

من با خدا حرف میزنم
من با خدا حرف میزنم (1383)

‌ این فیلم مستند در دو بخش یک زن و یک مرد بستری در آسایشگاه روانی را نشان می‌دهد. در قسمت اول در آسایشگاه زنان ماجرای زنی به نام "پروین" که در دوران کودکی به همراه برادرش سر راه گذاشته‌شده روایت می‌شود‌، این امر بعدها‌، در دورانی که اولین کودکش را به دنیا می‌آورد، موجبات بیماری روانی و افسردگی را در او فراهم کرده‌است. او در سن 41‌ سالگی همچنان در آسایشگاه و دور از همسر و فرزندش زندگی می‌کند و چند بار اقدام به خودکشی نموده‌‌است. در آسایشگاه مردان داستان زندگی جوان 34‌ ساله‌ای که در 10‌سالگی مادرش و در 12سالگی پدرش را از دست داده تصویر شده‌است. او که در دوران جنگ دچار موج گرفتگی شده‌‌، حالا پس از گذراندن دوران درمان، بهبود یافته و اکنون می‌تواند به سختی حرف بزند. هم‌سنگرانش در جبهه شهید شده‌اند و وصیت‌نامه یکی از آنها بر او تاثیر بسیار عمیقی گذاشته است. مرد دیگری که دچار بیماری روانی است در این آسایشگاه به سر می‌برد اما او نقاش قابلی است و آثارش نشان از ناراحتی‌ها و روحیات او دارد.

مدت زمان :29 دقیقه

کارگردان : ، کاوه بهرامی مقدم