آثار - آسایشگاه معلولین و سالمندان

  • خانه
  • آثار آسایشگاه معلولین و سالمندان

یافتن 4 اثر آسایشگاه معلولین و سالمندان

 
هیاهوی درون
هیاهوی درون (1387)

نشان‌دادن وضعیت افرادی که در جوانی به واسطه‌ی سانحه‌ای معلول شده و در آسایشگاه ناتوانی خود را فهمیده و به توانایی‌های جدید خود پی‌می برند و در موسیقی و نقاشی و شعر فعالیت می‌کنند و امید به آینده دارند.

مدت زمان :38 دقیقه

کارگردان : مهدی خواجه حسینی

تصویر یک زندگی
تصویر یک زندگی (1385)

فیلم با تصاویری از یک جاده سرسبز آغاز می‌شود و تعدادی مرد با لباس‌های یک شکل که بیماران روانی هستند از یک مینی‌بوس پیاده می‌شوند‌. سپس آسایشگاه و نقاشی کردن یک مرد را به همراه حرف‌های او درباره بیماری‌اش (اسکیزوفرنی)که ریشه‌اش در دوران جنگ است می‌بینیم‌. او هر از گاهی صداهایی می‌شنود که بر خلاف میلش او را ترغیب می‌کنند تا کارهایی انجام دهد که نباید. صحبت‌های مادرش را درباره رفتار او می‌شنویم و اینکه او نوجوان با هوش و نابغه‌ای بوده ولی پس از برگشتن از سربازی دچار مشکل روانی شده است‌. نهایتاً او از علاقه‌اش به نقاشی و اینکه می‌خواهد از این راه امرار معاش کند‌ می‌گوید‌. و در پایان نیایشی از زبان او در یک فضای متفاوت (‌غاری با شمع‌های روشن‌) می‌بینیم.

مدت زمان :15 دقیقه

کارگردان : ، کاوه بهرامی مقدم

من با خدا حرف میزنم
من با خدا حرف میزنم (1383)

‌ این فیلم مستند در دو بخش یک زن و یک مرد بستری در آسایشگاه روانی را نشان می‌دهد. در قسمت اول در آسایشگاه زنان ماجرای زنی به نام "پروین" که در دوران کودکی به همراه برادرش سر راه گذاشته‌شده روایت می‌شود‌، این امر بعدها‌، در دورانی که اولین کودکش را به دنیا می‌آورد، موجبات بیماری روانی و افسردگی را در او فراهم کرده‌است. او در سن 41‌ سالگی همچنان در آسایشگاه و دور از همسر و فرزندش زندگی می‌کند و چند بار اقدام به خودکشی نموده‌‌است. در آسایشگاه مردان داستان زندگی جوان 34‌ ساله‌ای که در 10‌سالگی مادرش و در 12سالگی پدرش را از دست داده تصویر شده‌است. او که در دوران جنگ دچار موج گرفتگی شده‌‌، حالا پس از گذراندن دوران درمان، بهبود یافته و اکنون می‌تواند به سختی حرف بزند. هم‌سنگرانش در جبهه شهید شده‌اند و وصیت‌نامه یکی از آنها بر او تاثیر بسیار عمیقی گذاشته است. مرد دیگری که دچار بیماری روانی است در این آسایشگاه به سر می‌برد اما او نقاش قابلی است و آثارش نشان از ناراحتی‌ها و روحیات او دارد.

مدت زمان :29 دقیقه

کارگردان : ، کاوه بهرامی مقدم

نمایی دیگر
نمایی دیگر (1369)

مستند با نماهایی از طبیعت، آلودگی‎های محیطی، شهر و شلوغی آن، رفت و آمد آدمها و ماشین‏ها و بازی بچه‏ ها آغاز می‏شود . به تدریج تصاویری از افراد خیابان گرد و کارتن خواب‎ها را می بینیم که بخشی از این افراد را بیماران روانی که دچار ناراحتی‏های اعصاب‎اند تشکیل داده‎اند. سپس نماهایی از تابلوهای مختلف پزشکان اعصاب و روان دیده می شود که در نهایت به سراغ یک آسایشگاه روانی رفته و بیماران بستری در آن را نشان می‌دهد. روی تصاویر مصاحبه با چند تن از این افراد را می‌شنویم که از خود ، زندگی و عقایدشان حرف می‌زنند.

مدت زمان :15 دقیقه

کارگردان : ، حبیب‌الله فتحعلی‏زاده