این مستند نگاهی دارد به مناطق محروم روستاهای سیستان و بلوچستان که با بحران بی آبی دست و پنجه نرم می کنند و به این روستاها با این که در کنار دریای چابهار هستند آبرسانی می شود . در این بین گاندو یا همان تمساح پوزه کوتاه ایرانی که محل زیست آنها در دریاچه های کوچک اطراف آن جاست نیز باعث مشکلات و معضلاتی برای مردم آنجا شده است چرا که اکثر مردم محلی ّآب مورد نیاز خود را از این دریاچه های کوچک تامین می کنند.
مدت زمان :29 دقیقه
کارگردان : هادی آفریده
نگاهی انسان گرایانه به پدیده زیست محیطی خشکسالی و مهاجرت اجباری در منطقه یزد و روستاهای زین آباد ، چم ، مبارکه ، تفت و بررسی معضل اجتماعی آوارگان اقلیمی . گسترش صنایع و معادن و جاده ها و کارخانه ها و تجاوز به حریم روستاها که باث نابودی خرده فرهنگ ها ، تمدن روستایی ، سیستم های سنتی آبیاری چون قنات و آب انبار و کاریز شده است .
مدت زمان :42 دقیقه
کارگردان : ، مینا مشهدی مهدی
فیلم گزارشی است از فعالیتهای پیگیر باستانشناسی آقای عطا حسن پور سکوند در استان لرستان و تالیفات او در ده سال گذشته. در این مستند تصاویری از محوطههای باستانی ، کاوشها ، آسیبهای سدسازی برای این مناطق و همچنین اشیای باستانی به جای مانده از قرون پیشین نیز دیده میشود .
مدت زمان :64 دقیقه
کارگردان : ، منوچهر طیاب
این مستند با رویکردی شاعرانه و اساطیری و تاریخی به " نارین قلعه " ی میبد می پردازد . قدمت این قلعه به دوران کهن باز می گردد . قلعه بر فراز تپه ای عیلامی بنا شده است . هنوز خشت های هخامنشی را میان دیوارهایش می توان دید . در دورانی معبد بوده و در دورانی دژی مستحکم و دورانی دیگر قلعه ای نظامی و مقر پادشاهی. بسیاری از دیوارهای این بنای عظیم خشتی از میان رفته است و تنها دیوارها و شاه نشین نیمه از آن باقی مانده است .
مدت زمان :28 دقیقه
کارگردان : ، معصومه کیانی
فیلم داستان 26 قرن اهمیت استان کهگیلویه و بویراحمد در گذر تاریخ ایران است که با شرح تحولات سیاسی تاریخی این سرزمین در عصر ایلامی آغاز میگردد و با گذر از دوران های هخامنشی اشکانی و اسلامی به شرح جامعی از سیر تحولات و وقایع مهم سرزمین کوه گیلویه پرداخته تا مخاطب به درک جامعی از نقش و جایگاه استان کهگیلویه و بویراحمد در تاریخ ایران دست یابد .
مدت زمان :72 دقیقه
کارگردان : ، امید عبداللهی